Medus rauši

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mīklu gatavo ar ieraugu (sk. Receptes/Mīklu receptes/Rauga mīkla. Mīklas gatavošana ar ieraugu). Ieraugam pievieno sviestu, saberztus vārītus kartupeļus, samīca un uzraudzē. Uzrūgušu mīklu sadala gabaliņos (45 - 50 g), saveļ apļus, liek uz ieziestas plāts un uzraudzē. Tad katra rauša vidū iespiež padziļinājumu, liek tajā medus masu un cep.

Medus masa: sviestu ar medu uzvāra, pievieno sīki sakapātus riekstus, izmaisa un atdzesē, samaisa ar olu dzeltenumiem.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Rupjie kviešu milti - 500.g
  • Piens - 200.g
  • Raugs - 25.g
  • Cukurs - 50.g
  • Sviests - 100.g
  • Vārīti kartupeļi - 150.g
  • Sāls
  • Medus masai:
  • Medus - 100.g
  • Sviests - 10.g
  • Lazdu riekstu kodoli - 100.g
  • Olu dzeltenumi - 2.gab