Kādus salātus prātīgāk gatavot gada vēsajos mēnešos – 4 receptes

Diemžēl, tas laiks kad pieejami kraukšķīgi vietējie gurķīši, svaigas salātlapas un izcili smaržīgi tomāti, ir beidzies. Bet salātus gribās. Piedāvājam pāris brīnišķīgas salātu receptes no vietējiem sezonālajai produktiem. Būs garšīgi, veselīgi un maciņam draudzīgi.
Ziemas salāti

FOTO: Shutterstock.com

Ziemas salāti

Vinegrets ar skābētiem kāpostiem

Sastāvdaļas:

  • 6 vidēji ar mizu vārīti kartupeļi,
  • 2 nelielas vārītas bietes,
  • 3 vārīti burkāni,
  • 3 vidēji marinēti gurķi,
  • 300 g skābētu kāpostu,
  • 1 sarkanais sīpols,
  • 50 g zaļo lociņu,
  • 6 ēdamkarotes salātiem piemērotas augu eļļas,
  • viena tējkarote cukura, sāls pēc garšas. 

Pagatavošana:
Notīrītus dārzeņus sagriež mazos kubveida gabaliņos, kāpostus nedaudz sasmalcina, lociņus sīki sagriež. Eļļai pievieno cukuru un sāli, izmaisa. Visas sastāvdaļas sajauc, ļauj brītiņu ievilkties.

 

Veselīgie kāpostu un ķirbju salāti

Sastāvdaļas:

  • svaigi kāposti
  • svaigs ķirbis
  • paprika
  • citronu sula
  • sāls
  • cukurs
  • eļļa

Pagatavošana:

Kāpostus sarīvē smalkos salmiņos.Ķirbi sarīvē uz sakņu rīves.Papriku sagriež smalkos salmiņos.Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno sāli, cukuru, citrona sulu un eļļu.Salāti gatavi.

 

Super ātrie biešu salāti

Sastāvdaļas:

Reklāma
Reklāma
  • ​vārītas bietes
  • zaļie zirnīši
  • marinēti gurķi
  • majonēze vai krējums
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Sākumā novāra bietes, tās nomizo un sagriež kubiņos. Tām pievieno kubiņos sagrieztus marinētos gurķus un konservētus zaļos zirnīšus. Tam visam klāt pievieno majonēzi vai krējumu - kā nu pašam labāk iet pie sirds. Tos izgaršo un pievieno sāli, piparus.

Šādi salātiņi ļoti labi garšos kopā ar gaļas ēdieniem. 

 

Vitamīnu kokteilis – Kāpostu, burkānu un ābolu salāti

Sastāvdaļas:

  • svaigi kāposti
  • burkāni
  • āboli
  • majonēze, krējums
  • sāls

Pagatavošana:

Sarīvē kāpostu, burkānu un ābolu salmiņos. Sajauc tos kopā ar majonēzi vai krējumu un izgaršo. Ja nepieciešams, pievieno sāli pēc garšas.

 

Saistītie raksti