Kādus salātus prātīgāk gatavot gada vēsajos mēnešos – 4 receptes
FOTO: Shutterstock.com
Ziemas salāti
Vinegrets ar skābētiem kāpostiem
Sastāvdaļas:
- 6 vidēji ar mizu vārīti kartupeļi,
- 2 nelielas vārītas bietes,
- 3 vārīti burkāni,
- 3 vidēji marinēti gurķi,
- 300 g skābētu kāpostu,
- 1 sarkanais sīpols,
- 50 g zaļo lociņu,
- 6 ēdamkarotes salātiem piemērotas augu eļļas,
- viena tējkarote cukura, sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
Notīrītus dārzeņus sagriež mazos kubveida gabaliņos, kāpostus nedaudz sasmalcina, lociņus sīki sagriež. Eļļai pievieno cukuru un sāli, izmaisa. Visas sastāvdaļas sajauc, ļauj brītiņu ievilkties.
Veselīgie kāpostu un ķirbju salāti
Sastāvdaļas:
- svaigi kāposti
- svaigs ķirbis
- paprika
- citronu sula
- sāls
- cukurs
- eļļa
Pagatavošana:
Kāpostus sarīvē smalkos salmiņos.Ķirbi sarīvē uz sakņu rīves.Papriku sagriež smalkos salmiņos.Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno sāli, cukuru, citrona sulu un eļļu.Salāti gatavi.
Super ātrie biešu salāti
Sastāvdaļas:
- vārītas bietes
- zaļie zirnīši
- marinēti gurķi
- majonēze vai krējums
- sāls, pipari
Pagatavošana:
Sākumā novāra bietes, tās nomizo un sagriež kubiņos. Tām pievieno kubiņos sagrieztus marinētos gurķus un konservētus zaļos zirnīšus. Tam visam klāt pievieno majonēzi vai krējumu - kā nu pašam labāk iet pie sirds. Tos izgaršo un pievieno sāli, piparus.
Šādi salātiņi ļoti labi garšos kopā ar gaļas ēdieniem.
Vitamīnu kokteilis – Kāpostu, burkānu un ābolu salāti
Sastāvdaļas:
- svaigi kāposti
- burkāni
- āboli
- majonēze, krējums
- sāls
Pagatavošana:
Sarīvē kāpostu, burkānu un ābolu salmiņos. Sajauc tos kopā ar majonēzi vai krējumu un izgaršo. Ja nepieciešams, pievieno sāli pēc garšas.