Kāpēc arbūzus ikvienam vajadzētu ēst ar mēru?

Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru.
Arbūzs satur ļoti daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā.

FOTO: Shutterstock.com

Arbūzs satur ļoti daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā.

Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.

 

Arbūzu salāti ar ogām un sieru

Sastāvdaļas:

  • neliels arbūzs
  • 200 g fetas vai Brinzas siera
  • 3-4 gurķi
  • 200 g zemeņu vai citu vasaras ogu
  • 15-20 bazilika lapas

 

Reklāma
Reklāma

mērcei:

  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • sula no 1 laima
  • miziņas no 1/2 laima
  • 1 tējk. medus

 

Pagatavošana

  1. Sajauc visas mērces sastāvdaļas un atstāj nedaudz ievilkties.
  2. Arbūzu sagriez nelielos kubiņos, gurķus un ogas sagriež ripiņās, smalki sakapā bazilika lapiņas.
  3. Sajaucot visas sastāvdaļas kopā ar pusi fetas siera, izkārto uz šķīvja.
  4. Pārlej ar mērci, pārber ar atlikušo sieru. Pasniedz uzreiz.

Saistītie raksti