Labākās rasola receptes. Mammamutetiem.lv TOP 4

Cik virtuvē pavāru un saimnieču, tik rasola versiju! Kāds rasolam pievieno ābolus, sīpolus, cits nevar iztikt, ja rasolā nav marinētā gurķa. Kādam gribēsies tos ar gaļu, bet kādam – ar doktordesu.
Nav vienas rasola receptes – katrai saimniecei un saimniekam tā ir sava!

FOTO: Normunds Baranovskis

Nav vienas rasola receptes – katrai saimniecei un saimniekam tā ir sava!

Apkopojām mūsu pašu pārbaudītas un gatavotas rasola receptes. Gardi, un tik atšķirīgi. Izvēlies, kādu rasolu vēlies pagatavot svētkiem.

 

Šefpavāra versija par Olivjē salātiem ar vistas gaļu

Kā Mammamuntetiem.lv stāstīja šefpavārs Normunds Baranovskis, mūsdienās Olivjē salāti jeb rasols ir mainījies un ieguvis dažādas variācijas, taču viena kopīga lieta ir tomēr palikusi un tas ir griezums – šajos salātos viss jāgriež vienādos kubiņos. “Sākotnēji salātos bija putna medījuma gaļa un pat vēža gaļa, mēle un runā, ka pat kaviārs. Skaidrs, ka ar tādu delikatešu plati tie ilgi nevarētu pastāvēt, tāpēc, laikam ejot, salāti tika vienkāršoti. Mēs šos salātus atpazīstam kā rasolu vai gaļas salātus,” stāsta Normunds un piedāvā savu salātu versiju ar vistas gaļu. 

 

Mammamuntetiem.lv vadītājas četru sastāvdaļu rasols, kas garšos bērniem

Ingas rasola noslēpumi ir vairāki un viens no tiem – tikai četras sastāvdaļas! Lūk, kāpēc! "Kad sāku gatavot rasolu pati, ievēroju, ka ir bērni, kas no rasola izstumj ārā gan zirnīšus, gan vārītos burkānus, tāpēc tos šiem salātiem pārstāju pievienot. Savukārt marinēto gurķu dēļ salāti ātri sasulojas, tāpēc vairs nepievienoju arī tos," pieredzē dalās Inga. Viņa rasolā liek kartupeļus, olas, doktordesu un svaigos gurķus.

 

Smalki sagrieztais rasols

Reklāma
Reklāma

Savukārt Mammamuntetiem.lv redaktore Sigita Āboltiņa par sava rasola knifiņu uzskata tieši sagriešanas veidu – griezumam jābūt ļoti smalkam! “Rasolā nelieku burkānus un visas sastāvdaļas jāsagriež ļoti smalki, bet, pērkot sastāvdaļas, tās skaitu uz pirkstiem, jo manā rasolā tās ir piecas,” atklāj Sigita.

 

Rasols gan ar svaigajiem, gan marinētajiem gurķiem

Visbeidzot piedāvājam receptes variantu, kur ir pievienots gan svaigais, gan marinētais gurķis, kā arī zaļie zirnīšu. Šajā receptē kartupeļi tiek vārīti bez mizas. Savukārt mērcei jāpievieno sinepes – turklāt pašās beigās. 

 

Lai izdevies svētku galds!

Saistītie raksti