Video. Idejas Halovīna uzkodām

31. oktobrī daudzās pasaules valstīs tiks atzīmēts Halovīns jeb Visu svēto diena. Katrā pasaules malā šos svētkus atzīmē citādi: bērni un pieaugušie gatavo maskas, grebj ķirbjus, dekorē māju un gatavo spocīgus mošķu ēdienus. Šogad, kad valstī esošās situācijas dēļ jāpaliek mājās, Rimi Bērniem eksperti ir sagatavojuši trīs īpašas un gardas receptes, ar ko savus mājiniekus pārsteigt un varbūt pat nedaudz nobiedēt.
Priecīgu noskaņu mājas ballītei var radīt ar dažādām, atbilstošās noskaņās dekorētām uzkodām vai kārumiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Priecīgu noskaņu mājas ballītei var radīt ar dažādām, atbilstošās noskaņās dekorētām uzkodām vai kārumiem.

“Pasniegt jautri noformētu ēdienu iesakām ne tikai Helovīnos un citos svētkos, bet arī ikdienā – īpaši tagad, kad citas izklaides iespējas ir liegtas. Tas ēšanas procesu padarīs jautrāku, un visi var iesaistīties arī gatavošanā,” iesaka Rimi Bērniem eksperte Lība Smildziņa. Lība kopā ar māsu Sāru un brāli Klāvu dalās idejās, kā ēdienu pasniegt spocīgās noskaņās. Tikai nedaudz izdomas, un ēdiens izskatīsies tā, ka to gribēs apēst ikviens, ir pārliecināti Rimi Bērniem bērnu lietu eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.

 

Priecīgu noskaņu galdam var radīt ar dažādām, atbilstošās noskaņās dekorētām uzkodām vai kārumiem. “Piemēram, efektīgi izskatīsies saldēdiens, kas izskatās pēc spainīša ar zemi un sliekām. Tādu var pagatavot ļoti vienkārši – glāzē sadrupina tumšos Oreo cepumus un papildina tos ar tārpu formas želejkonfektēm. Tāpat ļoti spocīgs ēdiens un dekors vienlaicīgi būs raganu slotiņas. Šajā receptē jāpalūdz palīdzība vecākiem vai kādam citam pieaugušajam, jo pirms tam jāblanšē lociņi,” slotiņas iesaka pagatavot Lība un Sāra.

 

Recepšu aprakstus meklē šeit:

Reklāma
Reklāma

 

 

Skaties video, kā top šīs gardās receptes!