Kanapē ar laša terīni un portvīna želeju

Īstena svētku uzkoda – izsmalcināta, taču salīdzinoši viegli pagatavojama, turklāt no ikdienišķiem produktiem (portvīnu var iegādāties ikvienā veikalā!). 

Laša terīni var pasniegt arī bez portvīna želejas – rotā ar sulīgu dzērveni vai glazētiem sīpoliem.

FOTO: Shutterstock.com

Laša terīni var pasniegt arī bez portvīna želejas – rotā ar sulīgu dzērveni vai glazētiem sīpoliem.

Vajadzēs:

600 g laša filejas

200 ml skāba krējuma

200 ml salda krējuma

1 olu

1 līdz 2 tējkarotes citrona sulas

1/2 rupjmaizes kukuli vai citu izvēlētu maizi

30 g sviestu

dilles, sāli, piparus pēc garšas

 

Portvīna želejai:

200 ml portvīnu

Reklāma
Reklāma

1 želatīna plāksni

 

Pagatavošana:

1. Laša fileju noskalo, nosusina un sīki sagriež. Liek to traukā kopā ar skābo krējumu un sablenderē. Pievieno olu, saldo krējumu, citrona sulu un garšvielas.

2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Iepildi laša masu terīnē (karstumizturīgas keramikas taisnstūra formas trauks). Dziļā cepamplātē ielej karstu ūdeni, liec tajā terīni tā, lai ūdens sniegtos līdz terīnes puse, un sildi aptuveni 1 stundu un 10 minūtes. Izņem no krāsns, ļauj tai pilnībā atdzist.

3. Uzvāri portvīnu un pēc tam uz mazas uguns vāri, līdz tā apjoms samazinājies par trešdaļu. Tikmēr aukstā ūdenī uzbriedini želatīna plāksni, pēc tam to izkausē portvīnā un visu izlej ar pārtikas plēvi izklātā paplātē, un ļauj tai atdzist un kārtīgi sastingt.

4. Maizes rikas viegli pārzied ar sviestu, liec virsū atbilstīgas formas laša terīnes šķēli un portvīna želeju.


Avots: žurnāls "100 labi padomi", Nr. 2/28, 2013

 

Sastāvdaļas