Rumaki jeb vistu akniņas ar bekonu

Pavisam smalki ir vistu akniņu vietā, bekonā ietīt pīles akniņas vai pagatavot laša pildījumu. Dažās receptēs bija norādīts, ka pildījumu var pirms ietīšanas, uz 2-3h vai pat uz veselu diennakti iemarinēt vieglā sojas mērces un garšvielu marinādē. Es tā nedaru un arī sanāk ļoti gardi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iz vēstures…

Rumaki ir viena no manām un restorāna “Melnie Mūki” apmeklētāju iemīļotākajām uzkodām. Rumaki –  tā ir sulīga vistas akniņa, kas ietīta bekonā un tiek pasniegta karsta. Šo recepti man ierādīja pats pirmais restorāna “Melnie Mūki” šefpavārs Rolands Veide.

 

Rumaki iederēsies kā laba karstā uzkoda gan svētku galdā, gan draugu ballītē pie alus kausa. Rumakus pasaules virtuvē pazīst jau kopš 1941. gada. Pie mums tie ir nepamatoti maz pazīstami.

 

Man patīk, ka uzkodu var pagatavot laicīgi pirms pasākuma un kad viesi klauvē pie durvīm, likt krāsnī un jau pēc neilga brīža pārsteigt viesus ar patiešām vienkāršu, bet ļoti gardu uzkodu, kas iepriecinās pat viss izsmalcinātākās garšas kārpiņas.

 

Rumaki – recepte un ēdiena pagatavošanas process:

1) Vistu akniņas notīra, atdalot baltās plēves un sadala vidēji lielos gabaliņos.

2) Vistu akniņas ietin bekona šķēlēs un sasprauž ar koka irbulīti.

Reklāma
Reklāma

 

3) Rullīšus kārto cepešpannā.

Šādus Rumakus, apklājot ar folliju, var uzglabāt ledusskapī līdz pat viesu atnākšanai. 15.min. pirms pasniegšanas Rumaku rullīšus apslacina ar sojas mērci un liek cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 240C. Cep 15.min.

 

4) Rumakus pasniedz karstus. Var servēt ar dipp mērcīti kā uzkodu vai porcijā ar zaļajiem salātiem, kā atsevišķu ēdienu.

Lai izdodas un labi garšo!

 

Recepte: www.cepucepu.lv

Bloga autore: Baiba Liepiņa

 

Sastāvdaļas

  • Vistu akniņas - 600.g
  • Bekona šķēles - 24-26.gb
  • Sojas mērce