Pikantā tomātu piedeva

Pasniedz to aukstu, siltu vai konservē! Sader ar dārzeņiem, pastu, rīsiem, gaļu un zivīm.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja vēlies saglabāt ilgākam laikam, pildi piedevu burciņā. Foto: Imants Ķīkulis

2 burciņas (aptuveni 300 ml)

Gatavošana 40 minūtes

 

Sastāvdaļas: 

650 g tomātu

1 sarkanās paprikas pāksts

2 sīpoli

2 ķiploka daiviņas

2 sarkanās čili pākstis

2 zaļās čili pākstis

šķipsniņa cukura

1 ēdk. laima sulas

Reklāma
Reklāma

1 ēdk. baltvīna etiķa

sāls, malti melnie pipari

1 buntīte svaiga koriandra

 

Gatavošana: 

1. Tomātus sagriez četrās daļās, izņem sēklas, pēc tam sagriez mazos gabaliņos. Paprikai izņem sēklotni un mīkstumu sagriez gabaliņos. Sīpolus nomizo un arī sagriez mazos gabaliņos. Čili pākstīm uzmanīgi iztīri sēklas un pašas pākstis sakapā. Ķiplokus nomizo un izspied caur spiedi. Koriandru noskalo, nosusini un sakapā.

2. Ber produktus traukā, pievieno cukuru, laima sulu, etiķi, sāli, piparus, koriandru un samaisi. Asumam vari pievieot 1 – 2 tējk. Tabasco mērces. Vienu ceturto daļu maisījuma sablenderē biezenī.

3. Ja vēlies saglabāt ilgākam laikam, pildi piedevu burciņā, pārlej ar sablenderēto biezeni, uzliec vāciņu un karsē 20 minūtes 80-85 grādu temperatūrā, pēc tam aizvāko. Glabā ledusskapī, jo konservanta – etiķa – ir maz. 

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi 

 

Sastāvdaļas