Klasiskais ziedainais jāņusiers

 Jāņusiers nevar nesanākt.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1 neliels ritulis

Sastāvdaļas: 

1 kg biezpiena

5l piena

½ l ūdens

3 olas

100 g sviesta

sauja ķimeņu

rupjais sāls

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Lej katlā ūdeni un pienu un karsē, līdz sāk vārīties. Nepārtraukti maisot, pievieno biezpienu. Kad masa sāk iet kunkuļos, lej klāt viegli sakultas olas un pieber ķimenes.

2. Masu nolej caurdurī, kurā ieklāta samitrināta marle, un, ripinot no viena auduma stūra uz otru, notecini sūkalas. Liec atpakaļ katlā, pieber sāli un maisot karsē, līdz veidojas viendabīga masa, kas veļas bumbulī. Liec to marlē, izveido ripuli, marles stūrus savirpini virs siera ripuļa un iespied viducī.

3. Noslogo sieru starp diviem dēlīšiem vai lieliem šķīvjiem un turi zem sloga, līdz tas atdzisis un sastindzis. Kad iztīsi sieru no marles, ripuļa viducī būs iedobe – liec tajā sviestu, ko smērēt uz siera šķēles!

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/6

 

Sastāvdaļas