Ūdenskliņģeri no vecmāmiņas recepšu krājumiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pieliec ķimenes un būs sāļa uzkodiņa.

Margarīnu vai sviestu ielieku siltā ūdenī, atlaidinu, pieberu miltus, sāli, ar cukuru samaisītu raugu. Samīcu stingru mīklu. Izveidoju apmēram 10-12 cm lielus kliņģerus un lieku tos verdošā ūdenī. Tiklīdz kliņģeri paceļas virspusē, ņemu ar putukaroti ārā, lieku uz ieziestas plāts, apkaisu ar ķimenēm un karstā cepeškrāsnī cepu gaiši brūnus.

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Raugs - 1/2.paciņa
  • Margarīns vai sviests - 100.gr
  • Sāls - 1/2.tējkarote
  • Milti .pēc vajadzības
  • Ūdens - 2.glāzes
  • Mazliet cukurs