Konditore Amanda Ozoliņa dalās ar savu pārbaudīto gardo piparkūku recepti

Dalos ar pārbaudītu un izcili gardu piparkūku mīklu. Tā izcili rullējas un ir stipra garšā. Tā neuzpūšas un nemaina savu formu cepoties, jo nav sodas. Nav jābaidās no karameles gatavošanas, galvenais ievērot instrukcijas un tad viss izdosies. Tieši sviestainā karamele rada pareizo krāsu un aromātu mīklai.
Pārbaudīta un izcili garda piparkūku mīkla.

FOTO: Publicitātes foto

Pārbaudīta un izcili garda piparkūku mīkla.

No receptes sanāk aptuveni 2,5kg mīklas. Uzglabāšanas laiks 30 dienas ledusskapī.

 

SASTĀVDAĻAS:

Reklāma
Reklāma
  • 1kg cukurs
  • ½ glāze karsta ūdens
  • 1,2kg kviešu milti
  • 0,5kg sviests (vai labs margarīns, ja lietojat)
  • 3 olas
  • 6 ĒD piparkūku garšvielas (Es izmantoju Anatols garšvielas)
  • 2 tk apelsīnu pasta vai 1 apelsīna miziņa
     

PAGATAVOŠANA:

  1. Aptuveni 300g cukura izber augstā un biezā katliņā. Uz vidējas uguns karsē cukuru NEMAISOT.
  2. Kad redzami cukurā degšanas “pleķi”, tos uzmanīgi sāk maisīt, tādā veidā iemaisot visu cukuru.
  3. Kad izkusis viss cukurs, pakāpeniski pievieno pārējo cukuru un maisot to izkausē.
  4. Kad cukurus sakaramelizējies un ir viss izkusis, tad lej klāt karsto ūdeni. OBLIGĀTI rokā uzvelk cimdiņu, lai neapdedzinātu roku. Intensīvi maisa.
  5. Tad izslēdz plīti un pievieno sviestu, apelsīnu. Kārtīgi izmaisa, lai viendabīgs.
  6. Miltu maisījumā iemaisa garšvielas. Lej klāt cukura-sviesta maisījumu un maisa. Maisīt var ar mikseri vai koka karoti.
  7. Masai jāveido mīklas konsistence. Tad pievieno olas. Izmaisa. Nevajag to pārmīcīt vai pārmaisīt.
  8. Mīklu mazliet padzesē un tad satin plēvē. Lietot to var sākt nākamajā dienā, lai garšvielas paspētu savilkties.
  9. Cep 180 grādos 5-10min atkarībā no lieluma un biezuma.

Saistītie raksti