Lazdu riekstu kūka

Iepriecini savus skolēnus ar vegānisko bezē torti vai lazdu riekstu kūku, kas dekorēta ar bērnu iecienītākajiem saldumiem.

FOTO: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

Biskvītam

50 ml olīveļļas

1 ola

100 g brūnā cukura

10 ml ābolu vai vīnogu etiķa

1/2 tējk. sodas

1/2 tējk. cepamā pulvera

160 g kviešu miltu (var izmantot 80 g pilngraudu miltu un 80 g augstākā labuma miltu)

40 g kakao

šķipsniņa sāls

250 ml paniņu

 

Krēmam

250 g maskarpones siera

250 g grieķu jogurta

1 ēdamk. medus

70 g melnās šokolādes

50 g piena

Reklāma
Reklāma

100 g grauzdētu lazdu riekstu

2 ēdamk. cukurniedru sīrupa

 

Rotāšanai

avenes

bērna iecienītākie saldumi

 

Pagatavošana:

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C. Samaisi eļļu ar olu, pielej klāt etiķi un pievieno sodu, pieber masai cukuru, miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli, visu kārtīgi samaisi.

Pielej masai paniņas un vēlreiz samaisi.

Ietauko veidni (18-24 cm diametrā), ielej tajā biskvīta mīklu un cep aptuveni 40 minūtes. Atdzesē.

Ūdens peldē izkausē šokolādi ar pienu, nedaudz atdzesē.

Saputo grieķu jogurtu ar maskarpones sieru, sīrupu, šokolādes un piena maisījumu. Rupji sakapā grauzdētus lazdu riekstus un iemaisi tos krēmā.

Sagriez izcepto biskvītu gareniski trīs daļās. Kārto biskvīta daļas vienu uz otras, pārklājot katru daļu ar krēmu.

Kad visas trīs daļas sakārtotas viena uz otras ar krēmu apsmērē arī kūkas ārējo malu un liec torti ledusskapī vismaz uz 4 stundām.

Izrotā kūku ar svaigām ogām un bērna mīļākajiem kārumiem.

Baudi atdzesētu.