Populārākie krēmi kūku dekorēšanai. Receptes un gatavošanas knifiņi

Vasara rit pilnā sparā – dārzos un mežos gatavojas saldas un sulīgas ogas, kuras varam baudīt gan svaigā veidā, gan arī ar tām papildināt desertus! Viens no lieliskiem paņēmieniem, kā tās izmantot, ir vasarīgās kūkās.

FOTO: Shutterstock.com

Pareizi pagatavots krēms, izmantojot kvalitatīvas sastāvdaļas, ir izcilas kūkas atslēga!

AS “Rīgas Dzirnavnieks” produktu zīmols “Herkuless” apkopojis vērtīgus padomus gardu kūku krēma pagatavošanai. 

Pareizi pagatavots krēms, izmantojot kvalitatīvas sastāvdaļas, ir izcilas kūkas atslēga! Tāpat ar to var arī izglābt šķietami neizdevušos kūku, piemēram, ja biskvīts ir pārāk sauss, ciets vai trausls. Tā vietā, lai sāktu visu no jauna, var izmantot gardu krēmu un pārvērst desertu līdz nepazīšanai!
 


Vārītais krēms

Vārītais krēms ir daudzpusīgs – var variēt ar tā sastāvdaļām un pielāgot izmantošanai gan tortēs, gan eklēros un smalkmaizītēs. Katrai saimniecei ir sava krēma pagatavošanas metode, taču, ja vēl tikai mācies, vari sekot šai receptei. Vienkārša vārītā krēma garšu buķeti var padarīt interesantāku, pievienojot vaniļas pāksti, kanēļa standziņu vai citrona miziņu.
 

Sastāvdaļas:

  • 250 ml piena;
  • 100 g cukura;
  • 4 olas;
  • 10 g vaniļas cukura;
  • 250 g mīksta sviesta;
  • 90 g miltu.


Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā sakuļ olas;
  2. Atsevišķā bļodā miltus sajauc ar cukuru un šo masu uzmanīgi iemaisa sakultajās olās, raugoties, lai nav kunkuļu;
  3. Pievieno maisījumam vaniļas cukuru;
  4. Katliņā vāra pienu. Kad tas uzvārījies, vienlaikus uzmanīgi maisa un pievieno iepriekš sajaukto maisījumu;
  5. Katliņu liek karsta ūdens peldē un visu laiku maisa, līdz masa kļūst biezāka. Jāraugās, lai krēms nepieliptu pie katliņa apakšas;
  6. Kad izveidojusies vienmērīga krēmveida masa, katliņu liek auksta ūdens peldē un pārklāj ar plēvi (lai neveidojas cieta virskārta);
  7. Masu atdzesē, ik pa laikam apmaisot;
  8. Mīksto sviestu sakuļ stingrās putās un iejauc atdzisušajā krēmā. Visu sajauc vienmērīgā masā, izmantojot mikseri.

 


Skābā krējuma krēms

Vēl viens klasisks un labi pazīstams papildinājums kūkām ir skābā krējuma krēms. To var ātri pagatavot un izmantot ne tikai medus kūkās, bet arī kā papildinājumu šokolādes biskvītam. 
 

Sastāvdaļas:

  • 800 g skābā krējuma (ar vismaz 25% tauku saturu);
  • 1 ēdamkarote citrona sulas;
  • 1 tējkarote vaniļas cukura;
  • ½ līdz 1 glāze cukura (pēc garšas).
Reklāma
Reklāma


Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc skābo krējumu un cukuru, putojot aptuveni 15 minūtes;
  2. Noslēgumā krēmā iemaisa citrona sulu un vaniļas cukuru, lai izveidojas viendabīga masa.

 

Šokolādes krēms

Vienkāršs un gards krēms, ar ko papildināt dažādas biskvīta kūkas vai pārklāt kēksus. Lieliski saderēs ar skābenu ievārījumu vai svaigām ogām.
 

Sastāvdaļas:

  • 170 g tumšās šokolādes (ar augstāku kakao saturu);
  • 300 g pūdercukura;
  • 230 g mīksta sviesta;
  • Šķipsniņa sāls;
  • 30 kakao pulvera (bez cukura);
  • Vaniļas ekstrakts vai no pāksts izskrāpētas sēkliņas.


Pagatavošana:

  1. Karstumizturīgā bļodā liek šokolādes gabaliņus un ievieto karstā ūdens peldē. Aptuveni 15 minūšu laikā šokolāde būs izkususi, tad to noliek maliņā, lai atdziest;
  2. Atsevišķā bļodā liek sviestu, pievieno pūdercukuru un ar mikseri kuļ aptuveni piecas minūtes;
  3. Sakultajai sviesta masai pieliek kakao, vaniļu, sāli un remdeno šokolādi un visu kuļ aptuveni vienu līdz divas minūtes;
  4. Krēms gatavs! Jāņem vērā, ka vēsumā krēms kļūs stingrāks, bet karstumā tas kusīs.