Desertā - biešu un šokolādes brūnīši

FOTO: Shutterstock.com

Mazkaloriju veselīgais biešu braunijs

Sastāvdaļas

  • 400 g svaigu, nomizotu biešu
  • 100 g nesālīta sviesta
  • 200 g tumšās šokolādes (70 % kakao)
  • 250 g brūnā cukura
  • 3 olas
  • 100 g miltu (pēc izvēles – kviešu, auzu vai citu)
  • 25 g kakao pulvera
  • Smalcināti valrieksti
  • Šķipsniņa sāls
  • Vaniļas pulveris/pāksts aromātam
     

Pagatavošana

1. Nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet bietes gabaliņos un vāriet, līdz mīkstas.

2. Salauziet šokolādi gabaliņos un sviestu sagrieziet kubiņos.

3. Lieciet bietes, šokolādi un sviestu virtuves kombainā un sablendējiet viendabīgā masā.

4. Pievienojiet šķipsniņu sāls un vaniļu.

5. Sakuliet bļodā olas ar cukuru.

Reklāma
Reklāma

6. Pievienojiet sakultajām olām biešu, sviesta un šokolādes masu.

7. Pieberiet miltus un kakao un visu kārtīgi samaisiet.

8. Iejauciet drupinātus valriekstus un, ja vēlaties šokolādīgāku garšu, iemaisiet arī nedaudz sadrupinātas tumšās šokolādes.

9. Uzkarsējiet krāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija.

10. Lejiet pannā pagatavoto mīklu un lieciet uzkarsētajā cepeškrāsnī. Cepiet aptuveni 25 minūtes.

11. Gatavu ņemiet ārā no krāsns, grieziet kvadrātiņos un pasniedziet kā gardu un uzturvielām bagātīgu našķi.