Auzu drumstalkūciņas ar zemenēm un rabarberiem

Iedvesmai “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga “Anna Panna” autori Annu Birmani piedāvā vasaras garšu pilnas receptes, kas izskatīsies tik labi, lai līgotāji uzreiz atrastu savu īsto gabaliņu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” Auzu drumstalu kūkas maisījuma
200g auksta sviesta + neliels sviesta gabaliņš pannas ietaukošanai
2 - 4 ēdamkarotes ūdens
1 liels rabarbers
6 - 8 zemenes

Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Bļodā ieber Auzu drumstalu kūkas maisījumu. Ierīvē vai iedrupini sviestu un, ar pirkstu galiem beržot, izveido smilšveida konsistenci. Masai pievieno 2-4 ēdamkarotes ūdens. Mīci mīklu, līdz tā kļuvusi gluda un viendabīga. 
1/3 daļu mīklas atstāj drumstalām, pārējo sadali 12 daļās.
Mafinu pannu nosmērē ar gabaliņu sviesta. 12 mīklas gabaliņus savel bumbiņās un mīklu ar pirkstiem izspaidi plakanu. Ieklāj to formiņās. Kamēr sagatavo pildījumu, mafinu formu ieliec ledusskapī.
Rabarberu un zemenes nomazgā, notīri un sagriez smalkos gabaliņos. Pildi pa virsu mīkliņai. Pa virsu rabarberiem un zemenēm sadrupini atlikušo mīklu un liec cepties krāsnī 25-30 minūtes - līdz auglīši kļuvuši mīksti. 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas