Klasiskā Ņujorkas siera kūka

Izmēģini šo gardo un vienkārši pagatavojamo kūku!

Gardi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gardi!

12 gabali

Gatavošana 1,5 stundas plus laiks atdzesēšanai

 

Pamatnei:

160 g cepumu (Digestive vai Amaretti ir piemēroti)

90 g sviesta

1 ēdk. cukura

sīka šķipsna kanēļa

 

Virspusei:

900 g krējumsiera

200 g cukura

3 ēdk. miltu

1 vaniļas pāksts vai paciņa vanilīncukura

miziņa no 1 laima

2 tējk. laima sulas

3 olas

Reklāma
Reklāma

3 olu dzeltenumi

200 ml skābā krējuma (ieteicams ar 30% tauku saturu)

 

Glazūrai:

200 ml skābā krējuma

2 ēdk. cukura

1 ēdk. laima sulas

 

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sasmalcini cepumus ar mīklas rulli vai virtuves kombainā. Izkausē bļodiņā sviestu, pieber cepumu drupačas, cukuru un kanēli. Samaisi, līdz visi cepumi izmirkuši sviestā. Izklāj ar cepamo papīru 23 cm diametra kūku formu ar noņemamu apmali. Ieber tur cepumu drupačas, vienmērīgi izlīdzini un piespied ar pirkstgaliem vai karoti. Liec krāsnī un cep aptuveni 10 minūtes, līdz pamatnes stūrīši viegli apbrūnējuši. Izņem no krāsns un noliec malā.

2. Liec lielā bļodā krējumsieru un cukuru. Kul, līdz siers kļuvis vijīgs un gluds. Iemaisi miltus. No vaniļas pāksts izkasi sēkliņas un līdz ar laima miziņu un sulu iekul masā. Atsevišķā traukā sakul olas un olu dzeltenumus, pievieno masai un rūpīgi sakul. Pēdējo iemaisi skābo krējumu.

3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Lej siera masu uz pamatnes un liec krāsnī uz 10 minūtēm. Tad samazini temperatūru līdz 120 grādiem un cep 30 minūtes. Ja kūkas viducis izskatās šķidrs, pacep vēl piecas minūtes. Izslēdz krāsni, atver durtiņas un ļauj kūkai atdzist.

4. Sakul glazūrai domātās sastāvdaļas. Izņem kūku no formas, novieto uz tai paredzētā paliktņa un pārlej virsu ar glazūru. Ievieto kūku ledusskapī vismaz uz pāris stundām. Sagriez 12 gabalos.

 

Avots: žurnāls “100 labi padomi”, 2011/06

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti