Rudenīgā plūmju plātsmaize

Pilnai laimei nevajag daudz – tikai gardu kūku un kopīgu piedzīvojumu!

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:
    • “Dobeles dzirnavnieka” rauga mīklas maisījums
    • 25ml eļļas
    • 500 g plūmju
    • 50g brūnā cukura
    • 200g grieķu jogurta
    • 50 g cukura
    • 1 tējkarote kanēļa
    • ½ tējkarote malta ingvera
    • ¼ tējkarote maltu krustnagliņu
    • 1 ola
    • 1 olas dzeltenums
    • pūdercukurs pasniegšanai


Gatavošana:

        1) Lielā bļodā ielej 250ml silta ūdens, kam pievieno sauso maisījumu un rauga paciņu. Visu samīca līdz viendabīgai mīklai. Ieliek bļodā, kuru apsedz ar dvielīti un siltā vietā ļauj uzrūgt aptuveni 45 minūtes.
        2) Plūmes sagriež plānās šķēlītēs, pārber ar brūno cukuru, kanēli, ingveru un krustnagliņām. 
        3) Tikmēr jogurtu sajauc ar cukuru, olu un olas dzeltenumu.
     4) Plātsmaizes formā (aptuveni 25x35 cm) ieklāj cepamo papīru. Mīklu ar rokām vai rulli izlīdzina. Virsū uzlej jogurta maisījumu. Uz tā kārto plūmes.
        5) Plātsmaizi cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos aptuveni 30 minūtes līdz virspuse sāk kļūt brūngana. Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. 

 

 

Reklāma
Reklāma

Recepti sagatavojusi un iesaka kulinārijas blogere Betija Kalēja.

 

 

Sastāvdaļas