Smiltsērkšķu krēms

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:

  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 ola
  • vaniļas cukurs
  • 100 g sviests
  • 120 g smiltsērkšķu biezenis vai biezsula
  • 150 g cukurs


Liek visas sastāvdaļas bļodā un, nepārtraukti maisot, karsē ūdens peldē. Gatavošanas procesā svarīgi visu laiku maisīt krēmu ar putojamo slotiņu vai koka karoti.
Karsē un maisa tik ilgi, līdz bļodā krēmam gar malām parādās mazi burbulīši un masa ir nedaudz sabiezējusi, līdzīgi skābā krējuma konsistencei. Krēms šādā konsistencē varētu būt gatavs pēc 8-12 minūtēm.

Noņem bļodiņu no ūdens peldes, pārklāj ar pārtikas plēvi tieši pāri krēmam (nevis bļodas virspusei) un liek vēsumā atdzesēties. Atdziestot krēms vairāk sabiezēs, pēc tam to var ieliet kādā burciņā vai slēgtā traukā, ko uzglabāt ledusskapī. Smiltsērkšķu krēms ļoti labi piestāvēs šokolādes desertiem. 

Mandeļu mini groziņi: 
150 g kviešu milti
2 olu dzeltenumi
70 g cukurs
75 g mandeļu milti
1/8 t.k. sāls
90 g gabaliņos sagriezta atdzesēta sviesta

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Tējas kūciņu veidni izklāj ar papīra pamatnītēm. Miltus, cukuru, mandeļu miltus  un sāli samaisa vienā bļādā.  Gabaliņos sagrieztu atdzesētu sviestu pievieno miltu maisījumam un visu samīca līdz veidojas drupatas, tad pievieno olu dzeltenumus līdz mīkla sāk velties kamolā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj  ledusskapī uz 30 min. Ietaukotā veidnē ieliek mīklas piciņas un izlīdzina, lai veidojas groziņš. Ar dakšiņu sadursta mīklas groziņa pamatni. Cep cepeškrāsnī 10-12 minūtes. 
Izrotā ar krēma cepurīti un ogām! 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas