Biešu kēksiņi ar kondensētā piena krēmu

Šie kēksiņi, kas vizuāli tik ļoti iederas svētku galdā, garšos gan lieliem, gan maziem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:
 

kēksiņiem:

    • 200 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”

    • 200 g cukura

    • 150 g svaigu, nomizotu biešu

    • 110 g sviesta istabas temperatūrā

    • 120 ml kefīra

    • 60 g svaigu dzērveņu

    • 2 olas

    • 1 ēd.k. etiķa

    • 1 ēd.k. citrona sulas

    • 1 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera

Reklāma
Reklāma

    • 1 tējk. cepamā pulvera

    • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta

    • šķipsniņa sāls
 

krēmam:

    • 220 g sviesta istabas temperatūrā

    • 1 bundžiņa kondensētā piena ar cukuru

 


Gatavošana:

  • Virtuves kombainā dzērvenes un bietes samaļ viendabīgā masā, tajā iemaisa citrona sulu, etiķi un kefīru.
  • Atsevišķā bļodā saputo olas ar sviestu, tad pa vienai masā ieputo arī olas un vaniļas ekstraktu.
  • Trešajā bļodā sajauc miltus ar kakao, cepamo pulveri un sāli.
  • Olu un sviesta masā lēnām iemaisa dzērveņu un biešu biezeni, tad pievieno visas iepriekš sajauktās sausās sastāvdaļas.
  • Ar gatavo mīklu piepilda kēksiņu cepšanai paredzētās formiņas augšpusē atstājot apm. 1/3 brīvu. Kēksiņus gatavo 175°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 - 35 min.
  • Pagatavo krēmu - sviestu liek lielā bļodā un ar mikseri puto 5 min, pēcāk, lēnām kuļot, pievieno iebiezināto pienu. Gatavo masu pāris minūtes atdzesē ledusskapī, līdz tā nedaudz sastingusi, tad atkārtoti uzputo un, izmantojot konditorejas uzgali un maisiņu izspiež uz pilnībā atdzesētiem kēksiņiem. Dekorē ar svaigām vai žāvētām ogām.

 

Autors: blogs "Našķoties" un "Dobeles dzirnavnieks"
Foto: publicitātes

 

Sastāvdaļas