Ābolu, bumbieru un dzērveņu kēkss

Pamēģini variēt ar garšām, pievieno arī citas rudens ogas – brūklenes vai smiltsērkšķus. Cukura vietā izmēģini pievienot medu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Gatavošanas laiks: 1 h

Sastāvdaļas 6 porcijām:

  • Bumbieri – 2 gab.
  • Āboli – 2 gab.
  • Dzērvenes – 100 g

Drumstalām:

  • Milti – 70–100 g  
  • Sviests – 50 g
  • Cukurs – 2 ēdamk.
  • Kanēlis – 1/2 tējk.


Mīklai:

  • Olas Rimi – 4 gab.
  • Milti Rimi – 4 ēdamk.
  • Cukurs – 3 ēdamk.
  • Sviests Rimi Basic – 1 ēdamk.


Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež nelielos gabalos un sajauc ar dzērvenēm.
Pagatavo drumstalas: mīkstu sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un miltiem. Ber kēksa formas apakšā. Tālāk liek ābolus ar bumbieriem un dzērvenēm.

Olas un cukuru sakuļ biezā krēmā ar mikseri. Tajā iecilā miltus un mīkstu sviestu. Masu lej formā un nedaudz sakrata, lai mīkla aizpilda visus gaisa caurumus, kurus veido augļi. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep 40–45 minūtes. Nedaudz atdzesē, apgāž formu uz otru pusi un izņem kēksu.

Reklāma
Reklāma

 

Receptes ir izstrādājis pavārs, Rimi gardēdis Normunds Baranovskis.

 

 

Sastāvdaļas