Bezglutēna banānu kekss - recepte

Arvien biežāk bērnu ēdienkartē nākas ievērot stingrus ierobežojumus - nedrīkt lietot glutēnu saturošus produktus, olas, pienu vai kādi citu ikdienā tik ierastu un, šķiet, neaizstājamu produktu. Tomēr tas nenozīmē, ka ēdienkarte tāpēc kļūst garlaicīga un vienmuļa. 

Foto: Ksenija Adrijanova

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Ksenija Adrijanova

Nepieciešams:
Olas – 2 gab
Banāni – 2 gab
Kokosriekstu piens – 1/3 glāzes
Kokosriekstu milti – 1/3 glāzes
Soda – ½ tējk.
Smalki sakapāti valrieksti – neliela sauja
Sāls šķipsna


Pagatavošana
Sablenderēt olas, kokosriekstu pienu, sāli, banānus. Iegūtajam maisījumam pievienot kokosriekstu miltus un sodu, samaisīt. Pievienot riekstus, samaisīt atkārtoti. Iegūto masu izlikt keksa formā un cept aptuveni 25 minūtes.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas