Ķirbju kūka - Helovīnu gaidot

Kaut arī Helovīna svētki nav īsti latviski svētki, tos tomēr svin arī liela daļa latviešu. Kas var būt labāks par svētku gatavošanās prieku? Helovīnam pieklājas arī tematisks mielasts!

Kūku var grezni pasniegt ar putukrējumu un kādu skābāku ievārījumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kūku var grezni pasniegt ar putukrējumu un kādu skābāku ievārījumu.

Sastāvdaļas:

Mīklai

  • 200g miltu
  • 150g atdzesēta sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 5 ēd.k. piena

Pildījumam

  • 450g izvārīta, sablenderēta ķirbja masas
  • 4 olas
  • 400g iebiezinātā piena
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1/2 tējk. maltu krustnagliņu
  • 1 ēd.k. kartupeļu miltu

Gatavošana:

  • No dotajām mīklas sastāvdaļām samīca mīklu, ko saveļ bumbās un liek ledusskapī uz pusstundu atdzesēties.
  • Pildījumam: ķirbju biezenim pievieno olas, iebiezināto pienu, sāli, kanēli, krustnagliņas un kartupeļu miltus.
  • Masu samaisa.
  • Atdzesēto mīklu klāj veidnē, izveidojot maliņas.
  • Virsū lej sagatavoto ķirbju masu.
  • Kūku cep 180 grādos apmēram vienu stundu.
  • Sākumā kūkai pārliek foliju, lai neapdeg virsa.
  • Uz cepšanas beigām foliju noņem.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas