Plūmju pīrāgs

Kamēr dārzos vēl atrodamas plūmes, cepam plūmju pīrāgu!

Šo kūku var pasniegt kopā ar saldējumu.

FOTO: Shutterstock.com

Šo kūku var pasniegt kopā ar saldējumu.

Sastāvdaļas

  • 200 g margarīna cepšanai;
  • 400 ml (330 g);
  • cukura;
  • 3 olas;
  • 400 ml (220 g) miltu pēc izvēles;
  • ½ tējk. kanēļa;
  • ¼ tējk. sāls;
  • 1½ tējk. cepamā pulvera;
  • 150 ml (150 g) skāba krējuma;
  • 10 plūmes bez kauliņiem;
  • 4–5 ēd. k. cukura pārkaisīšanai.

 

Pagatavošana

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C.

2. Iezied cepamo formu ar margarīnu vai eļļu.

3. Nokaisi formas pamatni un malas ar miltiem.

4. Saputo margarīnu ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un viegla.

5. Turpinot putošanu, pa vienai pievieno olas. 

Reklāma
Reklāma

6. Saputotajai masai pievieno vienu trešdaļu miltu un vienu trešdaļu paredzētā skābā krējuma daudzuma.

7. Tupini miltu un skābā krējuma pievienošanu pa atsevišķām porcijām, līdz iegūta vienmērīga masa.

8. Ielej masu formā un virspusē izkārto plūmes, liekot tās ar grieztajām virsmām uz augšu.

9. Pārkaisi ar cukuru un cep 50–60 minūtes.

10. Kad kūka gatava, atstāj to vēl 10 minūtes formā, tad izņem ārā un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru.

 

Sastāvdaļas