Zaļās pankūkas – ar spinātiem un lociņiem

Raugies, lai zaļumi būtu pietiekami sīki sakapāti, – tad mīklai būs viendabīgāka konsistence un pankūkas sanāks glītākas un garšīgākas. Piedevās labi garšos jogurta mērce vai kefīrs ar garšvielām.

FOTO: Shutterstock.com

 

Sastāvdaļas:

  • 400 g svaigu spinātu
  • 100 g smalki sakapātu lociņu
  • 350 ml piena
  • 170 g miltu
  • 2 olas
  • 1 tējk. cepampulvera
  • saulespuķu eļļa cepšanai
  • šķipsniņa sāls un maltu melno piparu

Pagatavošana:

  • Spinātus blanšē verdošā sālsūdenī, pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī, rūpīgi notecini un izspied lieko šķidrumu. Lapas smalki sakapā.

 

Reklāma
Reklāma
  • Olas sakul ar pienu, sāli un pipariem. Iemaisi spinātus un lociņus.

 

  • Pakāpeniski iesijā miltus kopā ar cepampulveri un maisi, lai izveidojas pabieza mīkla.

 

  • Ar ēdamkaroti liec mīklu sakarsētā un ieeļļotā pannā un uzmanīgi apcep pankūkām vienu, pēc tam otru pusi.