Izdaiļo svētku galdu! Kūciņas uz kociņa jeb "cake pops"

Bērnu ballītēs neparasta un stilīga uzkoda ir krāsainas kūciņas uz kociņa jeb cake pops. Tās ir ne tiaki gardas, bet arī izskatās ļoti skaistas un interesantas. Lūk, recepte. 

 

Izdaiļo svētku galdu! Kūciņas uz kociņa jeb cake pops

FOTO: Shutterstock.com

Bērnu ballītēs neparasta un stilīga uzkoda ir krāsainas kūciņas uz kociņa jeb cake pops. Tās ir ne tiaki gardas, bet arī izskatās ļoti skaistas un interesantas. Arī dekorēšna bērniem var sagādāt daudz prieka. Lūk, recepte gardajām kūciņām uz kociņā. 

Sastāvdaļas: 
sadrupināta biskvītkūka
vārošs ūdens
Krēmsiers bez piedevām (Piemēram, Creme Bonjour) 70 gr.
šokolāde 100 gr 

"Cake pop" pamatā ir biskvītkūka, kurai pievienots kakao pulveris. Biskvītkūkas recepti meklē ŠEIT.

Kad biskvītkūka gatava, ūdens peldē izkausē šokolādi un sajauc to ar krēmsieru, līdz masa kļūst viendabīga. Tad atdzesētu biskvītkūku ar rokām sadrupini un pievieno jau sagatavoto šokolādes un krēmsiera masu. Kad masa gatava, ķeries klāt bumbiņu veidošanai, svarīgi tās savelt stingras un viendabīgas. Lai bumbiņas stingri turētos uz kociņa, tās nedrīkst būt pārāk lielas un jāizmanto, piemēram, izkausēta šokolāde, kurā iemērc kociņa galu un tad to iestiprina līdz bubiņas vidum. 

Bumbiņas ar kociņiem liek atdzesēties leduskapī 1.5 - 2 stundām. Ja dekorēšana paredzēta otrā dienā, atstāj tās ledusskapī visu nakti. Glazēšanai vari izmantot ūdens peldē izkausētu šokolādi vai citu glazūru, piemēram, banānu. Kūciņu žāvēšanai, nepieciešams sagatavot vietu, kur tās, nesaskaroties ar citu virsmu, varētu stāvēt, vislabāk izmantot putuplastu. 

Kad ūdens peldē šokolāde ir izkususi, pavienai liec iekšā kūciņas, tad ņem ārā un virpini, lai notek liekā glazūra. Kamēr glazūra nav izkususi, apkaisi to ar kokosriekstu skaidiņām, krāsainām ēdamajām bumbiņām vai pūdercukuru. Ļauj glazūrai sacietēt.

Gardās un stilīgās kūciņas uz kociņā ir gatavas un lieliskas bērnu ballītēm!

Reklāma
Reklāma