Uztaisi apsnigušu piparkūku mājiņu! Pamācība

Piparkūku mājiņa ir ne vien garda, bet kalpo arī kā svētku galda dekors!

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija


Izgriežam no papīra šādas piegrieztnes, katru pa divi.




Tad gatavojam piparkūku mīklu, kādu vien vēlamies Man ir šāda recepte: Kraukšķīgās piparkūkas.
Izrullējam plāni mīklu un liekam virsū piegrieztnes. Lēnām izgriežam, lai tā saglabās taisnām malinām. Ja mīkla mīksta, tad velkas līdzi nazim un veidojas sķības maliņas. Vēl izgriežam mājiņai pamatu, cik lielu vēlamies uz kā tad mājiņa turēsies, bet var arī bez pamata.
Liekam cepties. Kad gatavs, tad, ja gadījušās šķībākas maliņas, kamēr siltas, tikko izceptas tās var apgriezt, nolīdzināt. Gatavojam cukura karameli ar ko salīmēsim kopā mājiņas maliņas. Kādas 1-2 ēd.k cukuru liekam nelielā katlinā vai pannā, vai metāla bļodinā un kausējam, līdz cukurs izkūst un paliek brūns kā karamele. Nogriežam mazu uguni, bet turam joprojām uz uguns, jo tā karamele ātri cietē. Tad ņemam vienu. Sienu iemērcam visas maliņas karamelē, tad nākamo sienu un lipinām kopā, tas viss momentāli sacietē un bez problēmam tiek uzbūvēta mājiņa.
Saputojam 1 olas baltumu ar 200 g pūdercukuru un kādu 1-2 tēj.k citrona sulu. Putojam, līdz viss kļūst stingrs un spīdīgs. Tad liekam maisiņā, nogriežam galiņu mazu caurumiņu un dekorējam. Ar glazūru var paslēpt nelīdzenumus, nesmukumus.





 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Piparkūku mīkla
  • Olas baltums - 1.gab
  • Pūdercukurs - 200.g
  • Citrona sula
  • Cukurs