Plūmju pīrāgs ar lazdu riekstiem. Rudens aktualitāte!

Ļoti viegli pagatavojams pīrāgs – ar rudenīgu garšu. Izcili, ja pasniedz karstu kopā ar saldējumu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nez, vai vienkāršāka plūmju un riekstu pīrāga recepte ir atrodama!:) Foto: Rojs Maizītis, izdevniecība "Rīgas Viļņi"

 

Sastāvdaļas:

500 g vissaldāko plūmju (aptuveni 20 gb)

200 g lazdu rieksti riekstu

200 g miltu

100 g cukura

150 g sviesta

3 olas

1/2 tējkarote sodas

mazliet laima vai citrona sulas

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pa vienai pievieno olas.

2. Pievieno sasmalcinātus riekstus, miltus ar sodu un rupji sagrieztas plūmes. 

3. Iespiež sulu no pus laima.

4. Mīklu izklāj ietaukotā veidnē un cep 170 grādos aptuveni 40 minūtes. 

Zilo plūmju pīrāgs.

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja

 

Sastāvdaļas