Pilngraudu piena maize. Gardi un veselīgi

Pagatavo maizīti pats! Nepieciešama vien radoša iedvesma un vēlme apgūt jaunas iemaņas.

Foto: Aikāgaršo publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Aikāgaršo publicitātes foto

Iznākums: 1 klaips

Nepieciešams:

• Svaigais raugs - 25 g

• Piens - 500 ml

• Sviests - 50 g

• Pilngraudu kviešu milti - 400 g

• Linsēklas - 2 ēd. k.

• Sezama sēklas - 3 ēdamk.

• Jūras sāls - 1 tējk.

• Cukurs - 1 ½ ēd. k.

 

Pagatavošanas laiks: 1½ h

 

Pagatavošana:

1. Lielā bļodā sajauc raugu, sāli un cukuru. 

Reklāma
Reklāma

2. Ļauj raugam izkust. 

3. Uzsildi pienu kopā ar sviestu līdz 36 C°. 

4. Pārlej to raugam un samaisi. 

5. Pievieno miltus un masu samaisi ar karoti. 

6. Pievieno sezama sēklas un linsēklas. Mīklai jābūt nedaudz mitrai, papildus miltus nav nepieciešams pievienot. 

7. Lej mīklu ietaukotā maizes formā. 

8. Atstāj to istabas temperatūrā vismaz uz 20 - 30 minūtēm, lai tā uzrūgst un palielinās vismaz uz pusi. 

9. Sakarsē krāsni līdz 200 C°. 

10. Maizi cep 40 minūtes.

 

Padoms!

Kad maize izcepusies, uzreiz to neizņem no formas. Ļauj atdzist vismaz 5 minūtes, tad to varēsi vieglāk noņemt no cepamās formas malām. 

 

Recepti piedāvā: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis 

 

Sastāvdaļas