Ābolu veltnīši

Veltnīši no trauslas mīklas.

Kraukšķīgas ābolmaizes. Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kraukšķīgas ābolmaizes. Autores foto

​Kamēr filo mīkla atkūst, tikmēr taisām pildījumu.
Ābolus sarīvējam uz rupjās dārzeņu rīves.Tiem pievienojam pārējās sastāvdaļas.

                      
Ņemam filo mīklas vienu kārtu un tajā ieliekam nedaudz pildījuma, un satinam to kā pildītās pankūkas. Tā sapildām visas mīklas kārtas (ja tās ir ļoti lielas, tad sagriežam mazākos kvadrātos). Mīklu var noziest ar eļļu un likt cepties 200 grādos 15-20 min. Mīkla necelsies, tā paliks tāda pati, tikai tā būs ļoti kraukšķīga.


   
       Lai labi garšo ! 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Filo mīkla - 1.iepakojums
  • Āboli - 4.gab.
  • Mandeļu plāksnītes - 1.liela sauja
  • Magoņu sēkliņas - 1.mazāka sauja
  • Rozīnes vai žāvētas dzērvenes - 1.sauja
  • Cukurs.pēc patikas