Cepam saulainus zaķīšus!

Saldi zaķēni ar ievārījuma pildījumu!

Zaķīšus var izdekorēt ar izkausētu šokolādi, uzzīmēt acis,ūsas,degunu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zaķīšus var izdekorēt ar izkausētu šokolādi, uzzīmēt acis,ūsas,degunu.

 

Sastāvdaļas:

 

25 g svaigais raugs

 

ap 500g milti

 

1 ola

 

250ml piens

 

2 ēd.k skābais krējums

 

30g izkausēts sviests

 

ap 150g rīvēts siers,man bija vairāk,

 

4 ēd.k cukurs

 

1 tēj.k sāls

 

1 tēj.k kurkuma

 

Reklāma
Reklāma

Ievārījums pildījumam,pēc iespējas biezāks

 

 

Gatavošana:

Veidojam bumbiņas,ko saplacinam apaļā pankūkā.Vidū liekam ievārījumu un aizlipinam ciet malas,šādi izveidojot ovālu bulciņu.

 

Ņemam mazliet mīklu un izveidojam galvu ar ausīm.Pieliekam pie bulciņas.Tā kā mīkla ir lipīga,tad galva labi turas klāt.

 

 

Šādi izveidojam zaķīšus.

 

Apsmērējam ar sakultu olu un liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 20 minūtem.

 

Gatavos zaķīšus atdzesējam zem dvieļa.

 

Ja vēlamies, zaķīšus var izdekorēt ar izkausētu šokolādi,uzzīmēt acis,ūsas,degunu,bet man nemaz neprasījās,patika tā pat.

 

Nesanāca perfekti zaķīši,jo man ievārījums bija diezgan šķidrs un zaķīši cepoties nedaudz izplūda.

 

Bet tomēr izdevās iepriecināt un pārsteigt dēlu.

 

Iesūtījusi Natālija Rogova, Lieldienu fotorecepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas