Sīpolu fokača

Fokača - mīksta itāļu maizīte ar bedrītēm, lieliski garšo kā uzkoda pie zupām vai salātiem, taču to var bagātināt ar piedevām un pagatavot sviestmaizi.

Sīpolu fokača

FOTO: Shutterstock.com

Bļodā iesijā miltus, pievieno sāli, cukuru un sadrupinātu raugu. Visu rūpīgi sajauc kopā. Lēnām pielej ūdeni un mīca mīklu, tad izveido bumbu, ko atstāj bļodā, pārkaisītu ar miltiem. Bļodu pārsedz ar dvieli un atstāj uz vienu stndu siltumā rūgt. Uz pannas plānā kārtā iesijā miltus. Uzrūgušo mīklu izveltnē pa visu pannu un pārziež ar eļļu. Mīklā iespiež bedrītes, tajās iepilina eļļu, pieber garšvielas un liek sagrieztus sīpolus. Sagatavoto mīklu atstāj siltumā rūgt vēl vienu stundu, tad liek cepties + 220 grādu karstumā apmēram 20 minūtes.

 

Recepte no žurnāla Mūsmājas 2010/oktobris

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • Kviešu milti - 1.glāze
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Svaigs raugs - 20.g
  • Cukurs - 1/2.tējk.
  • Remdens ūdens - 130 - 150.ml
  • pildījumam vajadzēs:
  • Sīpoli - 100.g
  • Olīveļļa
  • rupjā sāls, pipari, garšvielas