Mājās gatavota pica ar asajiem pipariņiem

FOTO: Shutterstock.com

Nedrīkst aizmirst arī marinētu gurķīti, ko sagriež ripiņās vai gabaliņos.

Rauga mīklu parasti gatavoju pati - piens vai ūdens,eļļa, raugs, sāls, cukurs, ola, milti.
Pirmajā kārtā tradicionāli liekam kečupu, tomātu mērci vai Ķīnas saldskābo mērci. Tālāk seko tomātu ripiņas, sīpolu sķēlītes vai ripiņas, asais pipariņš, kas smalki sakapāts, lai nekož mēlē. Nedrīkst aizmirst arī marinētu gurķīti, ko sagriež ripiņās vai gabaliņos. Ja negribam veģetāru picu, tad liekam arī desas gabaliņus vai garšīgu gaļu, ko sagriežam gabaliņos.

Vēl mums patīk uzbērt arī burkānus, ko var sarīvēt vai smalki sagriezt. Ja ir šampinjoni, tad liekam arī tos - marinētus vai svaigus. Tos sagriežam ne mazos gabaliņos, lai redz, ka tādi ir. Pašā virsū protams nāk siera kārta - sarīvējam tādu sieru, kāds uz picas tapšanas brīdi ir pieejams - Krievijas, Holandes vai jebkuru citu, jo mums siers garšo. Pirms beram sieru, uzberam arī Santa Maria picas garšvielas, tās var bērt jebkurā brīdī, bet ne virs siera. Picas garšvielas pievienoju arī mīklai. Var, protams, izmantot, arī savas garšvielas nevis gatavās, tas atkarīgs no katra gaumes un vēlēšanās.


No minētā daudzuma mums sanāk 3-4 ne ļoti lielas picas. Gatavošanas laiks atkarīgs no tā, cik cilvēki iesaistās procesā, jo pati cepšana neiet ļoti ilgi - atkarīgs no plīts.

 

Recepti iesūtīja: Ilze Zariņa 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Piens vai ūdens - 400 - 500.ml
  • Ola - 1
  • Eļļa - 4.ēd.k.
  • Raugs - 12.ml
  • Sāls,cukurs, picas garšvielas.pēc garšas
  • Tomātu mērce vai ķīnas mērce
  • Tomāti - 4-6.gab
  • Marinēti gurķi - 5-6 .gab
  • Sīpols - 1.gab
  • Desa vai gaļa.pēc vajadzības
  • Asais pipariņš.puse vai vesels
  • Šampinjoni .pēc vēlēšanās
  • Rīvēts siers.diezgan daudz