Sipolmaizītes

FOTO: Inese Stuģe

Miežu miltus iesijā bļodiņā, pievieno ūdenī ižšķidinātu raugu, samaisa un atstāj uz 2 stundām siltā vietā. Pievieno sāli, piparus, kviešu miltus un sajauc mīklu. Mīca, līdz mīkla sāk pūšļoties. Sīpolus notīra un sasmalcina. Pusi sīpolu apcep sviestā un atdzesē, tad ar svaigajiem sīpoliem pievieno mīklai. No mīklas veido 20 garenas maizītes, liek uz pannas, kas nokaisīta ar miltiem, pārsedz ar dvielīti vai cepamo papīru, patur 30 minūtes. Maizītes pārziež ar ūdeni un trīs vietās slīpi iegriež. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 30 minūtes.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Miežu milti - 250.g
  • Kviešu milti - 250.g
  • Ūdens - 350.ml
  • Raugs - 10.g
  • Sāls, malti melnie pipari
  • Vidēji sīpoli - 2.gab
  • Sviests - 2.ēd.k.