Vaniļas mērce

Bagātini kūku un saldēdienu garšu ar vaniļas mērci!

FOTO: Shutterstock.com

Saldēdiens ar vaniļas mērci - īsts baudījums!

 

Katlā ielej ūdeni, uzvāra. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pienu uzkarsē lidz 50-55 grādu temperatūrai. Nepārtraukti maisot, lēnām pievieno sakultajiem olu dzeltenumiem. Pusgatavo mērci liek ūdens peldē uz lēnas uguns un nepārtraukti maisa. Mērce ir gatava, kad sabiezē.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Ūdens.l
  • Piens - 1.l
  • Cukurs - 150.g
  • Vaniļas cukurs.tējk
  • Svaigi olu dzeltenumi - 6.gab