Klasika: skābu kāpostu zupa

Sen nav ēsta skābu kāpostu zupa? Laiks pagatavot!

FOTO: Shutterstock.com

Laiks skābiem kāpostiem!

 

Sastāvdaļas

  • Sāls, pipari
  • Lauru lapas
  • Sīpols - 1.gab
  • Miežu vai auzu putraimi - 200.g
  • Skābi kāposti - 1500.g
  • Liellopa gaļa ar kaulu vai caurauguša cūkgaļa - 1000.g

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma

Lielā daudzumā ūdens liec vārīties gaļu, kāpostus, putraimus un citas piedevas. Jāvāra divas trīs stundas, kamēr kāposti mīksti. Ja gaļa izvārās ātrāk nekā kāposti, to no zupas var izņemt ārā ātrāk. Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem.

 

Var darīt arī tā: 

Skābu kāpostu zupu var vārīt arī bez gaļas, pieliekot klāt sviestu. Putraimu vietā zupai var pievienot auzu pārslas. Zupai labi klāt garšos arī burkāni, kartupeļi un/vai āboli. Ja kāposti ir ļoti skābi, zupai jāpievieno nedaudz cukura. Ja zupa gatavota no liesas gaļas, lieliski klāt derēs skābs krējums.