Dzelteno tomātu un ķirbju zupa ar tortellini

Krēmīga, maiga un sildoša zupa. Lieliski iederēsies gan kā pusdienu, gan vakariņu maltīte ģimenes un draugu lokā. Pamēģināt iesaka Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • Dzeltenie tomāti Getliņi – 2 gab (lielie)
  • Ķiploks – 2 daivas
  • Sviests – 2 ēdamk.
  • Sviesta ķirbis – ½ gab
  • Svaigs baziliks – 1 bunte
  • Dārzeņu buljons – 300 ml
  • Saldais krējums – 200 ml
  • Tortellini (pēc izvēles) Rimi – 400 g
  • Svaigs baziliks – dekorēšanai

 

Pagatavošana:
Nomizo ķiploku un apcep sviestā, tad pievieno sviesta ķirbja gabaliņus un sautē aptuveni  2 minūtes. Pēc sautēšanas pievieno tomātus un dārzeņu buljonu. Vāri zupu vismaz 20 minūtes, tad sablendē viendabīgā biezzupā. Pēc tam, pievienojot saldo krējumu, savāri krēmīgā zupā. Svaigos tortellini vari novārīt atsevišķi, bet tikpat labi tos vari likt krēmzupā un pavārīt 2 – 3 minūtes, līdz gatavībai. Dekorē ar bazilika lapiņām.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas