Vārām plūmju džemu

FOTO: Shutterstock.com

Plūmju džems uz svaigas baltmaizes kopā ar pienu. Burvīgi!

 

Gatavām, bet ne pārcietām plūmē izņem kauliņus, katlā ielej pusglāzi, ieber plūmes un vāra uz mazas uguns, līdz plūmes sāk izšķīst, tadpievieno jāņogu vai ērkšķogu sulu, cukuru, nosmeļ putas un vāra, līdz džems gatavs. Kopējais vārīšanas laiks- pusstunda.

Ērkšķogu vai jāņogu sula padarīs plūmju džemu biezāku.

 

Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 1.kg
  • Plūmju sula vai ērkšķogu sula - 1.glāze
  • Plūmes - 1.kg