Sarkano biešu un plūmju ievārījums

Pasniedz pie gaļas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

​Sarkanās bietes nomizojam un sarīvējam uz rupjās sakņu rīves. Ņemam katliņu ar biezāku dibenu, ielejam eļļu un pievienojam sarīvētās bietes. Kad bietes jau nedaudz cepušās, tām pievieno žāvētās plūmes, ja vēlaties varat tās sagriezt mazākos gabaliņos, bet varat atstāt veselas. Caur ķiplok spiedi pievienojam ķiplokus. Visu pa laikam apmaisot un, ja nepieciešams, papildinām ar eļļu, balzāmetiķi un majorānu, sautējam, līdz bietes ir gatavas. Pagaršojam, vai kaut kas nepietrūks. Pilda tīrās burciņās.
Pasniedz kā salātus pie gaļas. Bet vēl ļoti labi tas garšo ar sieru - kamambēru, visu veidu cietajiem sieriem.

   Pamēģiniet, un lai labi garšo! :)

 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sarkanās bietes - 4-5.gab.
  • Žāvētas plūmes - 400.gr.
  • Majorāns.pēc patikas
  • Sāls, cukurs
  • Eļļa.pēc vajadzības
  • Ķiploki .pēc vajadzības