Zemeņu un balto jāņogu marmelāde

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zemenes un baltās jāņogas sašķaida bļodā un pēc tam izberž caur sietiņu. Iegūtajai masai pievieno cukuru (uz 1 kg zemeņu un 1 kg jāņogu ņem 1/2 kg cukura) un uz vājas uguns, pamazām maisot, vāra tik ilgi, kamēr iegūst vajadzīgā biezuma masu. Marmelādi uzskata par gatavu, ja tā karotē sastingst biezās pilēs vai veselās pikās.

Karstu marmelādi pilda sasildītās burkās un, kad tā atdzisusi, aizvāko.

 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Zemenes
  • Jāņogas
  • Cukurs