Marinēti ķirbīši Vitas gaumē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Ķirbjus sagriež apm.3 cm lielos gabaliņos, samaisa ar cukuru, sāli,  etiķi, nomizotām  ķiploku daiviņām,krustnagliņām,pipariem un 1 l ūdens. Traukam uzliek vāku un ļauj ievilkties diennakti. Nākamajā dienā visu to vāra uz lēnas iuguns -  līdz ķirbji ir kļuvuši caurspīdīgi.(apm.10-15 min) Tad ķirbjus liek cepeškrāsnī izkarsētās burciņās, pievieno piparmētras zariņu un aizvāko .

Marinētos ķirbīšus parasti liek galdā Ziemassvētkos, bet tos var ēst arī ikdienā, izmantot  kā ēdiena piedevu..Ļoti garšo bērniem.Ķirbis ir vitamīnu karalis.

Labu apetīti!

 

Iesūtījusi: Vita Gruniča, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Piparmētras zariņi(var nebūt) - 2-3.gb
  • Etiķis 5% - 1/4.l
  • Citrona miziņa rīvēta - 1.gb
  • Ķiploki - 2.daiviņas
  • Sāls - 1.ēd/k
  • Cukurs - 250.g
  • Ķirbji - 1.kg
  • Krustnagliņas nedaudz - 15-20.gb
  • Melnie pipari - 10.gb