Ziemas noskaņu našķis – saldās eglītes

Līdz ar pirmo sniedziņu un mājās iedegtām svecēm, sakārojās kādu noskaņām piemērotu našķi. Recepte noskatīta IG sociālajā tīklā. Gatavoju kopā ar 8 gadus veco meitu, tā kā recepte ir pa spēkam ikvienam.
Saldās eglītes vai, kā mums sanāca, –mākonīši.

FOTO: Ella Karele

Saldās eglītes vai, kā mums sanāca, –mākonīši.

Receptei būs nepieciešams:

  • saldēta kārtainā mīkla (mums bija 5 plāksnes);
  • ola;
  • cukurs, kanēlis, vaniļas cukurs;
  • ēdiena iesmi.

 

Gatavošana

  1. Olu sakuļ ar kanēli un vaniļas cukuru.
  2. Mīklas plāksnīti nedaudz izrullē, pārziež ar sakulto olu un pārkaisa ar cukuru.
  3. Liek virsū otru plāksni un vēl parullē, lai labāk salīp.
  4. Sagriež aptuveni 2 cm garās strēmelēs.
  5. Strēmeli ņem aiz gala, saloka līkločus un uzprauž uz kociņa.
  6. Pamīšus kārto uz pannas.
  7. Pārziež ar atlikušo olu un uzkaisa vēl nedaudz cukura.
  8. Liek cepties uzsildītā krāsnī 200 grādos aptuveni 15 minūtes.
  9. Kad gatavs un nedaudz atdzisis, tad pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Reklāma
Reklāma

Var pasniegt, gan atstājot uz iesmiņiem (tas būs noderīgi bērnu ballītēs, kā arī var smuki saspraust, piemēram, ķirbī), gan noņemot no iesmiņiem un izkārtojot uz šķīvja, kur bagātīgāk var pārkaisīt ar pūdercukuru. 

 

Mūsu mājās garšoja gan lieliem, gan maziem. Labu apetīti!

Saistītie raksti