Kā ēst ābolus? Padomi un receptes

Latvijas Augļkopju asociācija aicina būt radošiem, veidojot veselīgu ēdienkarti, un sezonas laikā apēst vismaz piecus ābolus dienā — svaigā veidā vienus pašus vai kombinācijā ar citiem produktiem. Iedvesmai pāris idejas ābolu lietošanai uzturā.

Ļoti atsvaidzinošas un gardas ir svaigi spiestas ābolu sulas. Novērojumi liecina — jo ātrāk un vieglāk tiek iegūta veselīga sula, jo vairāk tā tiek lietota ikdienas uzturā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ļoti atsvaidzinošas un gardas ir svaigi spiestas ābolu sulas. Novērojumi liecina — jo ātrāk un vieglāk tiek iegūta veselīga sula, jo vairāk tā tiek lietota ikdienas uzturā.

Padomi

1. Izvēlies dažādas ābolu šķirnes.
2. Ābolus sagrieziet 8 daiviņās un izņemiet serdi. Serdes izņēmējs atvieglos darba procesu un veidos vizuāli pievilcīgu rezultātu.
3. No ābolu daiviņām veidojiet mazus kuģīšus. Ābola miza var kalpot buras vietā.
4. Ābolus var sagriezt arī šķēlēs un skaisti sakārtot dažādos rakstos uz šķīvja. Lai griezuma vietas nepaliktu brūnas, tās var viegli apslacināt ar citrona vai ananāsa sulu.
5. Ābolu kubiciņi uz koka irbulīšiem ir lieliska un veselīga svētku galda rota. Izveidotos ābolu izlases irbulīšus var uzspraust arī uz veseliem, nesagrieztiem āboliem, tādejādi pasniegšanas veidu padarot atraktīvāku.
6. Āboli kā našķis ir gardi ar dažādām mērcēm — gan gatavotām no svaigiem augļiem un ogām, gan iebiezināto pienu, karameļu, vaniļas un citām mērcēm.
7. Nomizotus ābolus sarīvē skaidiņās uz rupjās sakņu rīves. Pievieno kanēli, samaisi un masu kārto deserta trauciņos. Jauku vizuālo un garšas akcentu dos piparmētru lapiņas.
8. Uz smalkās rīves sarīvēti āboli būs veselīga maltīte mazajiem, tādejādi dienā uzņemot nepieciešamo, ābolos esošo uzturvielu daudzumu.
9. Ļoti atsvaidzinošas un gardas ir svaigi spiestas ābolu sulas. Novērojumi liecina — jo ātrāk un vieglāk tiek iegūta veselīga sula, jo vairāk tā tiek lietota ikdienas uzturā. Tāpēc ļaujiet iespēju robežās lielāko darbu paveikt virtuves kombainiem un sulu spiedēm.

 

Recepte: Āboli rīta svārkos

Reklāma
Reklāma

Recepte: Maizes sacepums ar āboliem un biezpienu

Recepte: Ar āboliem pildīti burkānu plācenīši
 

 

Vairāk receptes pieejamas Latvijas augļkopju asociācijas izveidotajā bukletā (http://www.augliveselibai.lv/uploads/files/Receptes_ar_augliem_ogam.pdf).