Āboli rīta svārkos

 03. aprīlis 2009 6:00 Recepte  skatījumi: 3120



Foto: mammamuntetiem.lv


Ābolus nomizo, izdur serdes, pārkaisa ar cukuru un atstāj 2—3 stundas. Sviestu ar cukuru saputo, pieliekot vienu pēc otras veselas olas, samīca ar miltiem un izrullē. Izrullēto mīklu sagriež kantainos gabaliņos, uzliek sagatavotos ābolus, iepilda vidū cukuru, kanēli un ogas no kāda ievārījuma. Saliec mīklu, aizspiež maliņas, pārsmērē ar olu un izcep. Pasniedz ar vaniļas mērci. P.S. Vaniļas mērces recepti atradīsi: Mērces/Saldās mērces

 

Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Āboli
10 līdz 15 gab
2. Sviests
200 g
3. Kanēlis
4. Olas
2 gab
5. Cukurs
3 līdz 5 karotes
6. Milti
250 g
7. Cukurs
100 g
8. Ogas no ievārījuma


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk