Ar āboliem pildīti burkānu plācenīši

 21. oktobris 2016 4:00 Recepte  skatījumi: 4716




Burkānus sarīvē skaidiņās un sautē pienā, kam pievienoti 30 gr sviesta. Kad burkāni gandrīz mīksti un masa bieza, pievieno citrona sulu, sāli, 1/3 cukura un nedaudz pasautē. Iemaisa mannu. Nedaudz padzesētai masai pievieno olu. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Katru šķēli apviļā ar kanēli sajauktu cukurā. Burkānu masu sadala astoņās daļās. Katru daļu saplacina plācenītī, vidū liek trīs ābolu šķēlītes, malas aizspiež, apviļā rīvmaizē. Placenīšus cep, apgrozot eļļas un sviesta maisījumā. Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu vai skābo krējumu.

Sastāvdaļas

1. Eļļa cepšanai,kanēls,sals,rīvmaize
2. Ola
1 gab
3. Sviests
60 gr
4. Piens
100 ml
5. Cukurs
4 ēd.k.
6. Mannas putraimi
4 ēd.k.
7. Burkāni
4 gab
8. Citrons
1/2 gab


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk