Lieliskas receptes kopā ar "Dzintars"

Pikanatas uzkodas, pīrādziņu pildījums, dažādas zupas un pat keksi... Brīnišķīgas receptes piedāvā kausētais sieriņš Dzintars!

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Pikantā uzkoda ar kausēto sieru Dzintars
Sastāvdaļas:
150 g kausētā siera Dzintars
150 g biezpiena
3 ķiploku daiviņas
2 ēdamkarotes
kapātu zaļumu
2 vidēji lieli gurķi
plānas desas vai šķiņķa šķēlītes – ietīšanai
olīvas
mazi marinēti šampinjoni
tomātiņi
paprikas gabaliņi u.c.

Pagatavošana:
Kausēto sieru Dzintars un biezpienu saputo viendabīgā masā, pievieno kapātos zaļumus un spiedē saspiestas ķiploku daiviņas. Desas vai šķiņķa šķēlītes pārgriež uz pusēm, saliek krusteniski, ietin pildījumu, sasprauž ar iesmiņu. Iesmiņa apakšējo galu iedur gurķa gabaliņā, augšgalā uzsprauž olīvu, šampinjonu vai mazu tomātiņu.

Reklāma
Reklāma


Kārtainās mīklas pīrādziņi ar kausēto sieru Dzintars
Sastāvdaļas:
500 g gatavas kārtainās bezrauga mīklas
200 g kausētā siera Dzintars ar baravikām
150 g žāvētas gaļas
neliels sīpols
1 ola
sezama sēkliņas pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Žāvēto gaļu sagriež mazos kubiņos vai samaļ gaļasmašīnā, pievieno kapātu sīpolu, kausēto sieru Dzintars un olas dzeltenumu. Mīklu sagriež kvadrātiņos, uzliek pildījumu, maliņas apziež ar sakultu olas baltumu, veido trīsstūrainus pīrādziņus. No ārpuses pīrāgu malās iespiež svītras ar dakšiņas zariem. Pārziež ar atlikušo baltumu, uzkaisa sezama sēkliņas. Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 25 minūtes.


Ķirbju zupa ar kausēto sieru Dzintars
Sastāvdaļas:
500 g ķirbju mīkstuma
5 nelieli kartupeļi
1 sīpols
sviests apcepšanai
200 g kausētā siera Dzintars
200 ml piena vai saldā krējuma
sāls, pipari
nedaudz rīvēta muskatrieksta (ja vēlas)
šķipsniņa kurkumas
zaļumi pēc izvēles
Grauzdiņiem:
5 šķēles tostermaizes
5 tējkarotes kausētā
siera Dzintars
puse no sakultas olas
lobītas ķirbju sēkliņas
Pagatavošana:
Ķirbju mīkstumu, nomizotus kartupeļus un notīrītu sīpolu sagriež, apcep sviestā. Pārlej ar ūdeni, izvāra, ar blendera palīdzību (vai izberžot caur sietu) pagatavo viendabīgu masu. Liek uz uguns, pieber kurkumu, maisot pa daļām pievieno kausēto sieru Dzintars, pielej pienu vai saldo krējumu; ja zupa šķiet par biezu, pievieno vārītu ūdeni. Kad zupa uzvārās, pieliek sāli, piparus un muskatriekstu. Lai pagatavotu grauzdiņus, kausēto sieru saputo ar olu, tostermaizes šķēles pārgriež pa diagonāli uz pusēm, katru trīsstūrīti pārziež ar siera masu, uzkaisa ķirbju sēkliņas, liek iesildītā cepeškrāsnī un izcep zeltaini brūnu. Zupu lej šķīvjos, pievieno zaļumus, klāt pasniedz grauzdiņus.

Siera kēksi ar kausēto sieru Dzintars
Sastāvdaļas:
4 olas
300 g kausētā siera Dzintars
4 tējkarotes
cukura
pustējkarote sāls
cepamais pulve­ris
4 ēdamkarotes augu eļļas
5 ēdamkarotes skābā krējuma
1,5 glāzes miltu
Pagatavošana:
Kausēto sieru Dzintars saputo ar olām, pievieno krējumu, cukuru un eļļu, sajauc. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli, pievieno siera masai, kārtīgi samaisa. Mīklu liek ietaukotās veidnītēs tā, lai aizpildītas būtu divas trešdaļas no veidnītes tilpuma. Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes, pēc tam vēl 10 minūtes patur izslēgtā cepeškrāsnī ar puspievērtām durtiņām. Šos kēksiņus var arī izmantot par pamatni sāļajām kūkām, krēmam izmantojot kausēto sieru Dzin­tars, kas vienādās daļās saputots ar biezpienu, zaļumiem vai garšvielām, rotā ar krāsainiem dārzeņu gabaliņiem.

Jaunums – kausētais siers Dzintars ar baravikām

Dzintars kausētais siers tagad ar jaunu, nebijušu garšu — Dzintars ar baravikām. Jaunajam kausētajam sieram raksturīga piesātināta meža sēņu garša, viendabīga konsistence ar baraviku gabaliņiem, kas viegli klājas uz sviestmaizēm. Jaunais Dzintars ar baravikām lieliski papildinās arī jūsu rudens zupas, piešķirot bagātīgu baraviku garšu un patīkamu meža sēņu aromātu. Kausētais siers tagad arī jaunā, ērtākā iepakojumā.

SIA Rīgas Piensaimnieks
Ieskaties arī: www.karums.lv