Burkānu kūciņas - supergardi!

Burkānu salāti, burkānu zupa, burkānu plācenīši, burkānu maize.. Nu ir laiks burkānu kūciņām!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šos pat varētu dēvēt par slavenajiem burkānu makarūnu cepumiņiem!

Sastāvdaļas:

Kūkai:

  • 200g burkānu
  • 100g medus
  • 100g pūdercukura (cukura)
  • 80g mannas
  • 1 tējk. kanēļa
  • 4 olas
  • 1/2 gl. eļļas vai 100g sviesta
  • 1/2 citrona
  • 1 tējk. sodas vai cepamā pulvera

Kremam:

  • 2 gl. piena
  • 4 ēd.k. mannas
  • 1/2 gl. cukura
  • 150g sviesta
  • citrons
  • 4 ēd.k. pilnpiena

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Burkānus smalki sarīvē.
  • Samaisa visas kūkas sastāvdaļas.
  • Liek ietaukotā veidnē un cep sakarsētā cepeškrāsnī gatavu. Kūku var cept vienu veselu vai sadalīt mazajās kūciņu formiņās.
  • Gatavo kremu: uzvāra pienu, pievieno cukuru, tajā lēnām sijā iekšā mannu.
  • Mannas biezputriņu atdzesē.
  • Sviestu saputo ar cukuru, pilnpienu un citronu.
  • Šo masu savieno ar mannas biezputru, rūpīgi samaisa.
  • Kad kūku pamatne ir atdzisusi, to pārgriež uz pusēm, pārklāj ar krema kārtu un liek virsū otru kūkas pamatni.
  • Supergardi nodekorē! :)

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas