Marinēti jaunie burkāni

Bieži gan negadās dzirdēt par marinētiem burkāniem, taču tev noteikti jāizmēģina! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jo radošāk strādāsi ar marinētajiem burkāniem, jo glītāk tie izskatīsies burciņā! Izskatam taču arī ir nozīme.

Sastāvdaļas:

  • burkāni
  • uz 1l ūdens: 2 ēd.k. sāls, 2 ēd.k. cukurs, 1 ēd.k. etiķa esence

Gatavošana:

  • Burkānus nomizo, nomazgā.
  • Tos sagriež vai nu salmiņos (tie derēs salātu gatavošanai ziemā), vai ripiņās (šos varēs izmantot zupās un sautējumos).
  • Uzvāra ūdeni un sagrieztos burkānus noblanšē (vārošu ūdeni uzlej sagrieztajiem burkāniem un patur 5-10 minūtes).
  • Ūdeni nolej nost un burkānus pilda burkās.
  • Uzvāra marinādi, ūdenim pievienojot sāli, cukuru un etiķa esenci.
  • To lej burkās, tām uzliek vāciņus un liek burkas karsēties.
  • 0,8 l burciņas karsē apmēram 15-20 minūtes.
  • Kad burkas izkarsējušās tās ņem ārā, aizvalcē vāciņu un griež uz leju, lai atdziest.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas