Sātīgais garneļu pīrāgs (gatavošana pa soļiem)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Paula Januškēvica- Streipa

Smilšu mīklu izlīdzina pa cepamo formu tā, lai ir arī "apmalītes"- lai pīrāga pildījums nelīst pāri malām.


Šampinjonus apcep sviestā, līdz tie kļuvuši zeltaini.


Mīklā liek garneles, sīpolus, sieru (to var griezt palielos gabalos, jo cepot tas tāpat izkusīs pilnībā).

Gatavo mērcīti - samiksē/sablenderē olas, krējumu, tomātu mērci (tā vajadzīga tikai krāsai, lai pildījums būtu apetītelīgākā tonītī), dilles, sāli un piparus.


Mērcīti lej mīklā.

Tikmēr šampinjoni atdzisuši - tos ber iekšā pīrāgā un ar plaukstu pielīdzina. Pārkaisa visu ar dillītēm un cep 30 - 40 minūtes 200 grādos.


Pīrāgs ir ļoti gards un sātīgs - šķiet, ka pildijumā ir dikti daudz garneļu, jo to garša jauki akcentējas un kontrastē ar pārējām sastāvdaļām. Pīrāgs ir ļoti sātīgs - būs gards gan silts, gan  neatņemama aukstā galda sastāvdaļa izsalkušiem ēdājiem. Kā jau redzams fotogrāfijā - novietots uz svētku galda, tas rūk neprātīgos ātrumos, knapi paspēju nofotogrāfēt ;)

 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Smilšu mīkla - 250 .gr
  • Garneles - 200.gr
  • Šampinjoni - 200.gr
  • Sviests.cepšanai
  • Sīpoli - 2.gb
  • Siers - 200.gr
  • Olas - 2.gb
  • Skabais krejums - 100.ml
  • Tomātu mērce - 1.tējkarote
  • Dilles
  • Sāls un pipari