Vienkāršas biezpiena- ābolu bulciņas. Gatavošana pa soļiem

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

 


Miltus izsijājam caur sietiņu un sajaucam ar cepamo pulveri. Atsevišķā traukā saputojam olas. Biezpienu sablenderējam, ja tas graudains, pievienojam cukuru, sāli.Kārtīgi samaisām,pievienojam eļļu, izmaisām. Lejam klāt olas, izmaisām, tad beram miltus un izmīcam mīklu. Jāsanāk tādai, lai atlec no rokām. Ieliekam maisiņā un uz 20 minūtēm ledusskapī

Pildījums:

150 g biezpiens

4 ēdamk. cukurs

0.5 tējk. kanēlis

skābi āboli

citronu sula

1 ola apsmērēšanai

mazliet sviests apsmērēšanai gatavām bulciņām

Reklāma
Reklāma

pēc vēlēšanās vaniļas cukurs

Biezpienu sajaucam ar cukuru,kanēli un sagrieztiem āboliem.



Mīklu ņemam no ledusskapja, sadalām maziņās bumbiņās. Ap 10 gabalām. Ar glāzi iespiežam iedobumu katrai bumbiņai,apsmērējam ar sakultu olu,tā kārtīgi  un pildām pildījumu,cik salien.Tā kā bulciņas piepūtīsies, tad tās jātaisa diezgan plakanas, jo lielāks iedobums,jo vairāk ielien pildījums, jo garšīgāk būs.

Liekam uz cepampannas,kas apklāta ar cepampapīru.(man aptrūkās cepampapīrs,ieliku foliju)

Cepam 180 grādos 30 minūtes.



Gatavām,siltam bulciņām apsmērējam malas ar sviestu.(cietu sviestu no ledusskapja,tas kusīs un iesūksies)

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 2.glāzes
  • Olas - 2.gab
  • Cukurs - 5.ēd.k.
  • Eļļa - 4.ēd.k.
  • Biezpiens - 200.g
  • Cepamais pulveris - 1.tējk. ar kaudzi
  • Sāls.šķipsniņa
  • pildījums
  • Biezpiens
  • Āboli
  • Cukurs, kanēlis
  • Ola