Ābolu biezenis no 6. dzīves mēneša

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

2 līdz 3 porcijas

Ābolus nomizo, izgriež serdi, sagriež četrās daļās, tad plānās šķēlītēs. Ābolus karsē nelielajā ūdens daudzumā (ja āboli gadījušies mazāk sulīgi, var pievienot vēl nedaudz ūdens, tomēr lūkojieties, lai biezenis galu galā nepārvēršas par karstu ābolu sulu), līdz tie mīksti un kļuvuši teju caurspīdīgi. Tad tos nedaudz atdzesē un izberž caur sietu, tā pārvēršot biezenī. Šādā pat veidā tiek gatavots arī bumbieru biezenis.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 1.ēd. karote
  • Āboli (apmēram 250 g) - 3.gab